026 702 90 00

Molenplaats Sonsbeek

Na een periode van sluiting is ons bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek weer open! Van woensdag t/m zondag van 10:00-14:00 uur. Lees hier het laatste nieuws

Arnhem is een groene stad om trots op te zijn. Aan de rand van Park Sonsbeek ligt ons bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek: dé plek voor informatie en inspiratie over groen en groenbeleving in Arnhem.

Bij Molenplaats Sonsbeek kunnen bezoekers van alles leren en ontdekken over het groen in de stad en het belang ervan. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een kennismaking met de prachtige parken en andere natuurgebieden die Arnhem rijk is. Naast informatie over de natuur in en om Arnhem organiseert het bezoekerscentrum ook tal van andere activiteiten op het gebied van landschap, biodiversiteit en cultuurhistorie, maar ook op het gebied van gezondheid en klimaatbestendigheid. Natuurcentrum Arnhem is erg blij deze unieke historische locatie sinds 1 januari 2020 te mogen beheren.

In de naastgelegen Witte Watermolen kan je zien hoe graan tot biologisch meel gemalen wordt.

Arnhems groene VVV

Molenplaats Sonsbeek is een verzamelplaats voor bijzondere ontmoetingen. Het is het beginpunt voor vele wandelingen en een goed vertrekpunt voor een fietstocht. Bij onze informatiebalie vind je van alles over wandelen en fietsen in de omgeving en groen in Arnhem. Zowel in de Witte Watermolen als in en om de Molenschuur zijn jaarrond leuke en interessante activiteiten te beleven op het gebied van groen en groenbewustzijn; wandelingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten, debatten, groencafés, adviezen over vergroenen van tuinen en meer. Voor kinderen zijn er diverse leuke audio-tours en met de gratis af te halen Sonsbeekbingo wordt wandelen in Park Sonsbeek een waar avontuur! Bij de Witte Watermolen kunnen bezoekers biologische meel- en bakproducten kopen van de molen. Ook hebben we een winkeltje waar niet alleen biologische producten van de Witte Watermolen, maar ook diverse boeken, kaarten en geschenkartikelen te koop zijn.

Vergaderruimte huren in Park Sonsbeek

Wil je in een bijzondere, historische en groene omgeving vergaderen of een evenement of informatiebijeenkomst organiseren, zoals een workshop of een lezing? Dan is Molenplaats Sonsbeek de ultieme plek. Bekijk hier de mogelijkheden.

Vrijwilligers als spil

Natuurcentrum Arnhem biedt vrijwilligers op haar locaties een warme en gastvrije werkplek, zo ook bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. De gemotiveerde en betrokken groep vrijwilligers die hier werkzaam is, is een onmisbare schakel voor het bezoekerscentrum. Geloof jij net als wij in een duurzame toekomst? En houd jij van natuur en wil je je graag inzetten voor een groene stad?  Wij heten je van harte welkom in ons team! Er is veel mogelijk. Kijk welke vrijwilligersvacatures momenteel bij ons open staan of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact Molenplaats Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem.
Mail: molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl
Tel: 026 445 0660

Parkeren

Bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is geen parkeergelegenheid. Op de Zypendaalseweg geldt betaald parkeren, zone 26033. Verderop de Zypendaalseweg (vlak voor kruising Parkweg) gaat het over in onbetaald parkeren (circa 5 minuten lopen). In de omliggende wijken kan je maximaal 2 uur parkeren met een blauwe parkeerschijf.
Op deze locatie...


Activiteiten


Recente publicaties