Reserveer ons lesaanbod online
026 702 90 00

Educatie

Ontdek de natuur met jouw klas!

Welkom bij Natuurcentrum Arnhem, dé expert in natuur- en milieuonderwijs voor het basisonderwijs in Arnhem. Met ons uitgebreide educatieve programma maken we leren over natuur een inspirerende en onvergetelijke ervaring voor jouw leerlingen.

Waarom Natuureducatie Essentieel is

Natuuronderwijs is onmisbaar voor de brede ontwikkeling van kinderen. Door de natuur te beleven, leren ze over:

  • De waarde van onze planeet: Kinderen ontdekken het belang van een gezonde planeet voor mens en dier.
  • De fascinerende samenhang tussen mens en natuur: Ze begrijpen de impact van hun keuzes op hun omgeving.
  • Duurzame keuzes: Natuureducatie geeft kinderen de motivatie en handvatten om later bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Ontdek Wat Wij Bieden

Verken Onze Locaties

Van spannende schoolreisjes tot ontspannen teamuitjes, onze locaties Stadsboerderij Presikhaaf, Stadsboerderij de Korenmaat en bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek bieden de perfecte omgeving voor leerzame ervaringen in de natuur voor je klas én voor je team.

Aan de Slag!

Bekijk ons jaarprogramma voor een overzicht van ons volledige aanbod. Reserveren van lessen, lesmaterialen, projecten, leskisten en andere producten kan eenvoudig online via onze digitale NME-Gids.

Heb je Vragen?

We staan altijd klaar om je te ondersteunen, ook buiten ons standaard aanbod. Stel je vragen gerust via info@natuurcentrumarnhem.nl. We denken graag met je mee en bieden kosteloze ondersteuning aan scholen in Arnhem.

Educatie

Kinderen en jongeren meer betrekken bij natuur en milieu.

Een greep uit ons aanbod


Ontdek de natuur