Vrijwilligers gezocht!
026 702 90 00

Stadsboerderij de Korenmaat

De boer een handje helpen, dieren bekijken, kriebelbeestjes zoeken in het water, struinen in het moeras… Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid is een échte beleefboerderij. Kom langs en ontdek alle mooie plekjes! De boerderij is gratis te bezoeken. 

Duurzaam

Op Stadsboerderij de Korenmaat houden we in álles rekening met de natuur. Onze boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat we ons voedsel duurzaam verbouwen; met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. We hopen dat een bezoek aan onze boerderij ook jou inspireert om te genieten van onze mooie natuur en er bewust mee om te gaan.

Keurmerken

Stadsboerderij De Korenmaat heeft het SKAL-keurmerk. Dit betekent dat we op een zo biologisch en duurzaam mogelijke manier onze boerderij runnen. Ook zijn we in het bezit van het Keurmerk Kinderboerderijen. Hiermee tonen we aan dat Stadsboerderij de Korenmaat niet alleen leuk en leerzaam is, maar dat we ook voldoen aan wet- en regelgeving en een veilige en verantwoorde plek zijn voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor onze dieren. 

De Boerderij

De Korenmaat is een typische rivierenlandschapboerderij, gespecialiseerd in fruit en vee. Op ons erf valt van alles te ontdekken en te beleven. We hebben weilanden met geiten, koeien en paarden. Onze varkens en konijnen kunnen vrij naar buiten. Ook houden we kippen en verschillende soorten volière vogels. We hebben diverse zeldzame Nederlandse huisdierrassen en proberen op die manier een bijdrage te leveren aan het behoud van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een minimale belasting van het milieu.

De boerderij heeft verschillende fruitgaarden. In de Pluktuin en onze Kindertuinen kunnen bezoekers van alles leren over (moes-)tuinieren. De groenten uit de tuinen (en andere lekkernijen van de boerderij) worden verkocht in de boerderijwinkel. Spelen kan natuurlijk ook volop in het speelmoeras en de speeltuin. En daarna…lekker genieten van een hapje en een drankje in Boerderijcafé de Hooijmaat.

Onze huisregels

  • Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.
  • Honden zijn welkom, maar dienen aangelijnd te zijn en buiten de dierenweides te blijven.
  • Onze stadsboerderij is rookvrij. Dat betekent dat er op ons terrein niet gerookt mag worden. 

Kinderactiviteiten op de boerderij

Regelmatig zijn er activiteiten op Stadsboerderij de Korenmaat. Daarnaast bieden we ook arrangementen voor groepen variërend van kinderfeestjes tot vergaderarrangementen.

Educatie

In ons leslokaal krijgen jaarlijks ruim 6500 kinderen les over natuur, milieu en duurzaamheid. Daarnaast hebben we een Dierotheek; een uitleenservice van levende dieren aan scholen. Ook kinderen kunnen er voor een spreekbeurt een levend dier lenen. Meer informatie over ons educatieve aanbod vind je onder Educatie. 

Aannemen en verkoop van dieren

Regelmatig krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn of cavia zelf niet meer willen of kunnen houden. Wil jij een dier kwijt of wil je er juist een kopen? Opvang en verkoop van dieren gebeurt alleen op onze Stadsboerderij Presikhaaf. Onder veelgestelde vragen lees je wat wij voor je kunnen betekenen. 

Vragen?

Antwoorden op veelgestelde vragen lees je hier. Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust aan een van onze boerderijmedewerkers of bel 026-702 90 00.
Op deze locatie


Dit doen we ook