026 702 90 00

Over ons

Samen brengen wij de groene stad tot leven!

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar ons! Wij delen graag ons verhaal en dat doen we met trots. Want bij Natuurcentrum Arnhem draait het allemaal om jou en jouw band met de prachtige natuur om ons heen. Waarom? Omdat we geloven dat alléén wanneer je dicht bij de natuur staat, je beseft hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan. Samen brengen we de groene stad tot leven. Doe je mee? 

Leren over de natuur op onze locaties
Wil jij graag van alles leren, zien en beleven over de natuur? Dan nodigen wij je graag uit op een van onze schitterende locaties. Kom van alles te weten over het boerenleven en waar je eten vandaan komt op onze stadsboerderijen. Stap binnen bij ons bezoekerscentrum en ervaar het vele groen dat onze stad te bieden heeft. En dat is niet alles! Laat je verrassen tijdens mini-dierensafari’s, ga mee op Tour met de Boer en verwonder je over de magische wereld van bloemen, planten en bomen. Jong of oud? Bij Natuurcentrum Arnhem valt er zoveel te beleven!

Leren over de natuur in de klas

Zit je op de basisschool? In onze boeiende lessen laten we je zien hoe belangrijk en waardevol de natuur is voor jou en onze toekomst. Stap in je laarzen en steek je handen uit de mouwen, want samen ontdekken we van alles over biodiversiteit, duurzaamheid en gezonde voeding. Kennis die ervoor zorgt dat jij gezonde en bewuste keuzes maakt, zoals het verminderen van afval en het besparen van energie. Zo kan jij een groot verschil maken, voor jezelf én voor de planeet.Leren over de natuur in de wijk
We gaan nóg verder, want woon je in Arnhem? Dan inspireren we je ook met onze initiatieven in de wijk. Samen met scholen, buurtbewoners en organisaties maken we de stad groener. Bijvoorbeeld met de aanleg van groene schoolpleinen en het ondersteunen van buurtmoestuinen. Door de natuur op die manier naar de stad te brengen, maken we Arnhem nóg mooier en fijner om in te leven. 

Benieuwd naar waar we allemaal actief zijn met onze groene initiatieven? Dat zie je op deze interactieve kaart.

Doe mee voor een groene toekomst
Samen bouwen we aan een groene en betere toekomst voor onze mooie stad Arnhem! Je vraagt je misschien af: “Wat kan ik doen?” Er zijn verschillende manieren waarop jij kunt bijdragen. Dus, doe je mee?

Hieronder lees je meer over onze organisatie, ons bestuur en onze publicaties, zoals het jaarverslag. 

Vertrouwenspersoon
Onze vertrouwenspersoon is Jacqueline van Maanen: Jacqueline.van.maanen@natuurcentrumarnhem.nl

 
Agenda


Recensies