026 702 90 00
12

oktober

2023

Groen Arnhem LIVE: Zorgzaam Groen

Weet jij wat een groene omgeving voor jouw gezondheid kan betekenen? En hoe het je kan helpen gelukkiger te leven? Ontdek het 12 oktober tijdens Groen Arnhem LIVE!

Je hebt het vast wel eens gemerkt: als je in een groene omgeving bent, voel je je meteen beter. Groen helpt ons om te ontspannen, te concentreren en stress te verminderen. Het kan zelfs onze bloeddruk en hartslag verlagen en onze kans op hart- en vaatziekten verminderen. Een groene omgeving is dus goed voor ons. Maar hoe werkt dat precies?

Programma

Gastspreker is Sjerp de Vries. De Vries is als omgevingspsycholoog werkzaam bij Wageningen University & Research. Hij doet onderzoek naar de invloed van natuurlijke elementen in de leefomgeving op de gezondheid en het welzijn van mensen. Zijn meest recente project betreft een grootschalig onderzoek naar de relatie tussen het al dan niet beschikken over een groene tuin en de gezondheid van de bewoners. Interessante onderzoeksresultaten zijn bijvoorbeeld dat onder mensen met een tuin 11% minder hartziektes voorkomen en dat in buurten met meer straatbomen het gebruik van antidepressiva lager is.

De Vries gaat tijdens zijn lezing in op wat de effecten van een groene omgeving zijn op onze gezondheid. Wethouder Marco van der Wel (natuur, milieu en zorg) is aanwezig om het beleid van de gemeente ten aanzien van groen en het welzijn van bewoners toe te lichten.

Vervolgens is er een zaalgesprek met deskundigen uit het werkveld: buitenpsycholoog Mirjam Mathijsen, wandel- en stiltecoach Gaby Hutjes en Aad Hendrickx, eigenaar van Natuurzorg Veluwe-Vallei.

Sjerp de Vries

Praktische informatie

Donderdag 12 oktober 2023
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek
19:30 uur: inloop met koffie en thee
20.00 -21.30 uur: inhoudelijk programma
21:30 uur: borrel

Entree: gratis
Aanmelden verplicht via onderstaand formulier 

Groen Arnhem LIVE

Groen Arnhem LIVE is een programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een duurzame stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Wil je op de hoogte blijven van de programmareeks via een nieuwsbrief, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Fotocredits: Jeroen Krosse


Kom je ook?

 Wanneer
12-10-2023 20:00 uur t/m 22:30 uur

 Locatie
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Zypendaalseweg 24a)

 Aantal nog beschikbare plaatsen
11
Is het maximum aantal deelnemers bereikt, maar wil je graag op de reservelijst? Mail dan naar info@groenarnhem.nl

Aanmelden Groen Arnhem LIVE- Zorgzaam Groen