026 702 90 00
13

april

2021

Schrijf je in voor een Kindertuintje

In onze Kindertuinen op Stadsboerderij de Korenmaat geven we kinderen een seizoen lang les in moestuinieren. De ideale manier om ze kennis te laten maken met allerlei bloemen, groenten en fruitsoorten. Want wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien en op te eten? 

Ieder kind krijgt onder begeleiding van onze tuinmedewerkers een eigen stukje grond. Vanaf april wordt er iedere dinsdagmiddag lesgegeven. Tijdens het tuinieren komen veel onderwerpen aan bod. Hoe zaai je groenten en bloemen, hoe kan je je tuintje onderhouden, wanneer kan je wat oogsten en wat kan je er eigenlijk allemaal voor lekkers van maken? Soms koken we ook op de tuin om samen te smullen van onze zelfbedachte recepten! Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en natúúrlijk met de oogst uit hun tuintjes naar huis.

Wie, wat, wanneer?Kind heeft groenten geoogst

Kinderen van 9-11 jaar kunnen zich nu aanmelden voor een tuintje. Met in acht neming van de Corona maatregelen, starten we op dinsdagmiddag 13 april met onze eerste tuinles van 15.30 – 16.45 uur. Je tuiniert zelfstandig in je eigen tuin, wij zorgen voor zaden, planten en gereedschap. We tuinieren wekelijks tot in september als de meeste groenten uit de tuin zijn geoogst. De tuin is alleen tijdens de tuinlessen toegankelijk op dinsdagmiddag.

Inschrijven en kosten

smoothies maken Kindertuinen

De kosten voor een seizoen lang tuinieren bedragen € 40,- per persoon. (€ 45.00 inclusief hippe oogsttas), 2 kinderen uit één gezin betalen samen € 60.- Zijn je ouders in het bezit van een Gelrepas dan betaal je € 20.00 voor een tuin. (€ 22.50 met tas). Opgeven kan tot en met 31 maart via onderstaand inschrijfformulier. Wees er als de kippen bij. Er zijn 12 tuintjes beschikbaar. Vol is vol! Voor kinderen uit één gezin is er 1 tuin beschikbaar.

Zomervakantie

Tijdens de zomervakanties is de tuin op dinsdagochtend geopend tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Als je goed voor je tuin wilt zorgen moet je in de zomervakantie minimaal 2 keer komen om te oogsten en onkruid te wieden. Als dat niet lukt kan je iemand anders vragen om voor je tuin te zorgen. Vrienden, familie of de buren. Denk hier goed over na! Alles groeit door, dus ook in de zomervakantie kan er flink geoogst worden.

Je bent welkom op de verschillende activiteiten en feesten die door het seizoen heen worden georganiseerd op de boerderij. Kijk voor het actuele aanbod op deze website of houd onze Facebookpagina in de gaten.


Kom je ook?

 Wanneer
13-04-2021 t/m 15.30 - 16.45 uur

 Locatie
Stadsboerderij de Korenmaat, Marius van Beeklaan 5

 Leeftijd
9-11

 Kosten
€ 40 / per persoon

 Kosten met Gelrepas / Jeugdland Vakantie Paspoort
€ 20 / per persoon