026 702 90 00

Permacultuur-leertuin

Op Stadsboerderij de Korenmaat vind je de Permacultuur-leertuin. Bij Permacultuur draait het om de natuur weer echt de natuur te laten zijn. Het is een manier van (moes)tuinieren waarbij je niet tégen de natuur werk (snoeien, onkruid en ongedierte bestrijden etc.), maar mét de natuur. Het doel is een gezond eco-systeem te ontwikkelen, waarvan niet alleen jij, maar ook jouw natuurlijke omgeving optimaal profiteert. Waar het in de traditionele moestuin gaat over afzonderlijke planten en groenten, denkt Permacultuur na over het combineren van planten die elkaar en de kwaliteit van de bodem versterken en de nuttige dieren en insecten die daarbij aangetrokken worden. Voordelen voor mens én natuur dus.

Op onze Stadsboerderij de Korenmaat passen we Permacultuur op kleine schaal toe in onze Permacultuur-leertuin. Onze tuin is gericht op:

  • Educatie verzorgen voor kinderen en volwassenen door middel van workshops en informatie­bijeenkomsten.
  • Betrokkenheid creëren door samenwerking (aanleg en onderhoud) met buurtbewoners en overige geïnteresseerden.
  • Buurtbewoners inspireren met een voorbeeldtuin die een andere manier van tuinieren laat zien.
  • De oogst gebruiken voor onze boerderijdieren, het restaurant en verkoop aan liefhebbers.

Kom kijken!
Wil je zelf een kijkje nemen in onze permacultuurtuin op de akker van Stadsboerderij de Korenmaat?  Of wil je meer leren over de principes van Permacultuur en zou je wel willen meehelpen als vrijwilliger in het onderhoud van de tuin? Je bent van harte welkom op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.
Op deze locatie