026 702 90 00
13

juni

2019

Excursie ‘Wilde bloeiende planten’ in Heemtuin Presikhaaf

Ga zondag 23 juni mee met de excursie ‘Wilde bloeiende planten’ van IVN in de Heemtuin Presikhaaf. De wandeling begint om 14 uur aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem en is gratis.

Juni is de topmaand, als het om wilde bloeiende planten gaat. Latere voorjaarbloeiers bloeien nog en de eerste zomerbloemen laten zich inmiddels ook zien. Daarom wordt de wandeling op 23 juni door de heemtuin een ware bloementocht waar natuurgidsen van IVN Natuur-educatie Arnhem je van alles over kunnen vertellen.
Er wordt naar vele verschillen tussen bloemen gekeken. Is één bloem echt één bloem of zitten er een stelletje op één hoopje bij elkaar? De ene plantensoort heeft bloemen met prachtige kleuren en een andere heeft bloemen die nauwelijks opvallen. Een andere belangrijke vraag is waaróm ze eigenlijk bloeien.
De gidsen kijken ook met je naar overeenkomsten: hoe is een bloem opgebouwd en wat zit er in elke bloem?

Overeenkomsten kunnen wijzen op plantenfamilies. Deze worden gevormd door plantensoorten die bepaalde gezamenlijke kenmerken hebben. Bijvoorbeeld dezelfde bouw van hun bloemen of dezelfde stand van bladeren. Op deze manier wordt er systeem gebracht in de veelheid van plantensoorten. Dat maakt het herkennen en het op naam brengen van planten en bloemen gemakkelijker.
Als je een plantenloep hebt, neem ‘m dan mee!