026 702 90 00
9

mei

2019

Kruiden, struiken en bomen excursie in Heemtuin Presikhaaf

Op zondagmiddag 19 mei om 14.00 uur nemen de gidsen van IVN natuureducatie Arnhem je graag mee om te laten zien welke rijkdom aan planten de Heemtuin van Presikhaaf te bieden heeft.

Bij het horen van het woord “planten”, denken heel veel mensen aan groene stengels, blaadjes en bloemen; aan kruidachtigen. Maar bladeren en bloemen zitten ook bijvoorbeeld aan een tak van een struik. En als je een dikke boomstam ziet, kijk je ook tegen een plant aan, maar dan noem je het een boom.
Kruiden, struiken en bomen zijn in heel veel aspecten hetzelfde. Ze hebben wortels, voedseltransportvaten, bloemen en groene bladeren. Maar uiterlijk zijn er grote verschillen en ze hebben een andere functie.
Over deze drie verschijningsvormen van planten kan je deze zondagmiddag veel te weten komen. De natuurgidsen vertellen je er graag meer over en laten je ook veel zien. Op de heemtuin is natuurmateriaal genoeg!

De gidsen staan om 14.00 uur aan de Ruitenberglaan 4 klaar om je te laten genieten van al dit imponerende voorjaarsgroen, wat wordt verzorgd door Natuurcentrum Arnhem. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis.