026 702 90 00
15

maart

2021

Start Afvalestafette

Van 15 t/m 20 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten zoveel mogelijk stadsgenoten zich in voor een schone stad door, met grijpers en zak, zwerfafval te lijf te gaan. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor ons milieu. Juist in deze tijd zijn opruimingsacties extra belangrijk, want sinds de Corona-uitbraak produceren we niet alleen veel meer afval, er blijft ook meer achter in de natuur. De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de gemeente.  

Tijdens de Afvalestafette worden er door de hele stad opruimacties georganiseerd; vanwege de geldende Corona-maatregelen dit jaar wel in een andere vorm dan gebruikelijk. Het is natuurlijk verreweg het leukst om in groepjes met de grijper aan de slag te gaan. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Nu we massaal thuiswerken is frisse lucht en bewegen wél extra belangrijk. Daarom vragen we Arnhemmers met een zwerfafvalpas om met het eigen gezin of buurtgenoot een zwerfafvalronde te lopen. Bedrijven roepen we op werknemers te stimuleren om mee te doen. Combineer je dagelijkse ommetje in de lunchpauze met een uurtje afvalprikken. Net als in een echte estafette geef je de grijpstok vervolgens door aan andere collega’s. Zo werken we op een leuke én leerzame manier samen aan een schone stad

Wil jij je ook inzetten voor een schone stad?
Kijk op hetkinderwijkteam.nl/afvalestafette of er in jouw wijk een actie wordt georganiseerd om bij aan te sluiten. Bedrijven kunnen zich aanmelden via afvalestafette@hetkinderwijkteam.nl. Scholen mailen naar info@natuurcentrumarnhem.nl. Dit jaar is er vanwege Corona helaas geen uitgifte van materiaal aan particulieren. Wél kunnen alle inwoners van Arnhem bij de gemeente een zwerfafvalpas aanvragen. Houders van de pas kunnen vanaf 1 april bij Natuurcentrum Arnhem een grijper en ring in bruikleen krijgen om zelf een opruimactie te organiseren.

Jorik van der Hoeven, Projectleider Afvalestafette

Kinderen ruimen zwerfafval opGroepsfoto Afvalestafette


Kom je ook?

 Wanneer
15-03-2021 t/m

 Locatie
Hele stad