026 702 90 00
4

februari

2022

Jubileumboom

Afgelopen jaar vierden we het 40-jarig jubileum van onze Heemtuin Presikhaaf. Door het jaar heen stonden we met diverse activiteiten stil bij het ontstaan, de ontwikkeling en de educatieve waarde van de tuin voor de stad. Vandaag sloten we het jubileum af met het planten van een boom, als blijvende herinnering aan dit bijzondere jaar. Onze directeur Monique Verstraten en heemtuinbeheerder Rob Graat staken, samen met o.a. bestuursvoorzitter Wim Ludeke, en oud-directeur én ontwerper van de heemtuin Koos de Vos, de schop in de grond.
 
Beheerder Rob vertelt: “We kozen voor een gewimperde Linde; een krachtige boom, die pas laat in het jaar tot bloei komt met geurige, crèmekleurige bloempjes. Daarmee levert de boom veel nectar voor bijen en vlinders en is het een mooie aanvulling op de heemtuin”
Directeur Monique Verstraten: “Met het planten van deze boom willen we deze mijlpaal vieren en tegelijkertijd iets positiefs en duurzaams teruggeven aan de natuur. We hopen dat de boom nog vele jubilea meegroeit met onze organisatie en zich diep zal wortelen, net als dat Natuurcentrum Arnhem dat doet in de stad.”
 

 


Ontdek de natuur