026 702 90 00
11

oktober

2019

Duurzaam Diner

Op vrijdag 11 oktober organiseren Natuurcentrum Arnhem en De Hooijmaat weer een Duurzaam Diner: (h)eerlijk eten met verse biologische producten van eigen land en uit de streek. De gerechten van het Duurzame diner worden uitgeserveerd (als de weersomstandigheden dit toelaten) op verschillende bijzondere plekjes op het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. Wil jij je ook laten verrassen door een bijzonder diner in boerderijsfeer, met duurzaam en vooral lekker eten? Kom dan op 11 oktober naar Stadsboerderij de Korenmaat! Dit jaar is het thema: hoe ga je voedselverspilling tegen?

Voedselverspilling
Niets is zo lekker als verse groente van het land direct op je bord. Zeker als de ingrediënten op biologische wijze zijn gekweekt. Tijdens het Duurzaam Diner gebruiken we zo veel mogelijk lokale en biologische producten, liefst van eigen boerderij. Om zo min mogelijk te verspillen proberen we de producten in zijn geheel te gebruiken. Een manier hiervoor is door een product op verschillende manieren te bereiden, van bakken en stoven tot inmaken. Kom inspiratie op doen en ga naar huis met vele tips en recepten, om voedselverspilling ook thuis zoveel mogelijk tegen te gaan.

Seizoensproducten
Het is herfst, dus de pompoenen mogen niet ontbreken tijdens het Duurzaam Diner. We gebruiken ze vaak voor de soep, maar weet je dat je er ook heerlijke zoete gerechten mee kunt maken? Boerenkool kennen we van de stamppot, maar met boerenkool kan je nog veel meer. Pesto maken bijvoorbeeld. Duurzaam dineren betekent natuurlijk ook minder vlees. Tijdens het Duurzaam Diner kan je dus veel vegetarische gerechten verwachten. Voor de liefhebbers van vlees serveren we biologisch vlees van dieren van onze eigen boerderij (geheel vegetarisch is uiteraard ook mogelijk).

Meer info en aanmelden
Aanvangstijd diner: 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur
Kosten: 22,50 euro per persoon
Aanmelden, stuur een mail naar: welkom@dehooijmaat.nl
(graag het aantal personen en het aantal vegetariërs vermelden)

Tip: kleed je warm aan!

 


Kom je ook?

 Wanneer
11-10-2019 t/m 18.30

 Locatie
Stadsboerderij de Korenmaat

 Kosten
€ 22.50 / per persoon

Ontdek de natuur