026 702 90 00
18

juni

2024

Film Heggeweer

Op dinsdag 18 juni vertonen wij bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek de film Heggeweer. Agrarisch natuurbeheer levert mooie natuur op. En… heerlijke gezonde producten uit de regio. Dat is wat deze film wil laten zien. Kom dus kijken en proeven van en op Arnhemse bodem!

De agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen is een groep grondeigenaren, vooral boeren, die op hun grond natuurbeheer uitvoeren.
Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen of leggen zelfs een plasdras gebied aan. Een gedeelte van het gebied van de VSR ligt in de gemeente Arnhem en het is ook daar waar dankzij het uitgesteld maaien een zeer zeldzame populatie van de Knautiabij gevonden is op een dijkje bij het Velperbroekcircuit.
In de film zien we veel weidevogels, insecten, parende ringslangen, een jagende velduil en nog veel meer bijzondere natuur die het resultaat is van deze maatregelen

Boeren krijgen hiervoor een vergoeding van de provincie. Deze VSR bestaat dit jaar al 25 jaar en heeft een film laten maken over de opbrengsten van agrarisch natuurbeheer: mooie natuur. De natuur van de boeren.
Op deze avond vertonen we de film, laten we een boer aan het word en is er ruimte voor discussie.

Camera en regie: Erik den Boer en Bram Sturm.

We zijn nog druk bezig om een inspirerende en smakelijke invulling voor deze avond te organiseren. Binnenkort daarom meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je op te geven!


Kom je ook?

 Wanneer
18-06-2024

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

 Leeftijd
Volwassenen

Ontdek de natuur