026 702 90 00
8

maart

2021

13 april: Doe mee met de Nationale Buitenlesdag

 Nationale Buitenlesdag

Op 13 april is het weer zover. IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen alle leerkrachten op om buiten les te geven. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur nodigen uit tot creativiteit. Dit jaar zijn de krachten gebundeld met Vereniging GDO en is er extra aandacht voor de natuur. Natuurcentrum Arnhem vindt dat natuurlijk een topidee en staat hier helemaal achter! Want natuur ervaar je niet vanuit een boek, maar gewoon lekker buiten.

Ontdek de natuur op het schoolplein met de Grote Natuurles

Meld je aan voor de Nationale Buitenlesdag op 13 april en ontvang een uitgewerkte natuurles met bijbehorende online en offline materialen! Tijdens de Grote Natuurles ontdek je met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten kortsmos, zo krijgt de natuur op het schoolplein een naam. Alle leerlingen, van groep 1 tot en met 8, kunnen meedoen. Ze gaan op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Naast dat het een lekker actieve les in de buitenlucht is, is het ook een bijdrage aan het halen van je kerndoelen op het gebied van natuur (kerndoel 39, 40, 41).

Aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag

Wil je meedoen met de Grote Natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag? Aanmelden  is gratis en doe je via www.buitenlesdag.nl/grotenatuurles. Je ontvangt dan de natuurles en ondersteunende materialen. Afgelopen jaar deden meer dan 3000 scholen mee. Sluit jij je daarbij aan?

 

 

 

 

 


Ontdek de natuur