026 702 90 00
16

februari

2024

29 februari: Groen Arnhem LIVE over afval

Arnhem wil op weg naar een circulaire stad. Maar hoe kunnen we dat samen bereiken? Ontdek het donderdag 29 februari tijdens Groen Arnhem LIVE over afval!

Ons afval zegt veel over ons. Wat we belangrijk vinden en wat niet. Wie we accepteren en wie niet. Maar is afval nog wel een probleem dat we kunnen negeren? En zijn we in staat om anders om te gaan met ons afval? Deze avond nodigt niet alleen uit om nieuwe kennis op te doen, maar ook om samen actie te ondernemen en concrete stappen te zetten naar een duurzamere toekomst!

Programma

Dr. Anke Tonnaer, docent Antropologie aan de Radboud Universiteit, leidt het thema in. In onze maatschappij richten we onze aandacht vooral op nieuwe en frisse materialen, terwijl oud en gebruikt vaak over het hoofd wordt gezien. Restmateriaal belandt in kliko’s en vuilstorten, buiten ons zicht, aan de rand van steden.

Tegenwoordig is afval overal, niet alleen als zwerfafval of in onze dagelijkse vuilnisroutine. Het laat ook zijn sporen achter in de vorm van lucht-, water- en bodemverontreiniging. We produceren ‘eeuwige chemicaliën’ die duizenden jaren actief blijven, zonder dat we weten hoe ze onze leefomgeving en onszelf beïnvloeden. Afval is niet langer onopgemerkt en verstopt, maar speelt actief een rol in hoe we samenleven en wie we zijn en kunnen worden.

Na de inleiding geeft Mark Wanders van gemeente Arnhem inzicht in de stand van zaken en wat er nodig is voor de toekomst. Zo organiseert de gemeente binnenkort een eerste Burgerberaad over dit thema. Vervolgens laten Arnhemse initiatieven zoals Heel Arnhem Schoon en SpijkerZwam zien hoe zij de handen uit de mouwen steken voor een schonere stad. Het programma wordt afgesloten met een borrel aan de bar van Molenplaats Sonsbeek. 

Praktische informatie

Donderdag 29 februari  
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A      
19:30 uur: inloop met koffie/ thee       
20:00 uur: start programma      
21:30 uur: borrel      
Entree gratis      
Aanmelden verplicht via dit formulier.

Groen Arnhem LIVE 

Groen Arnhem LIVE is de programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een toekomstbestendige stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.   


Ontdek de natuur