026 702 90 00
1

maart

2022

Afvalestafette 14-19 maart

Van 14 t/m 19 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten zoveel mogelijk stadsgenoten zich in voor een schone stad door, gewapend met grijpers en zak, zwerfvuil te lijf te gaan. Het doel? Een 100% zwerfafvalvrije stad. Want zwerfafval is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. Doe je mee? Groot of klein, iedereen kan een steentje bijdragen. Want alleen als we de handen ineenslaan, wordt Arnhem écht schoon.

Particulieren

Wil je graag aansluiten bij een bestaande actie? Kijk op hetkinderwijkteam.nl/afvalestafette of er in jouw wijk een actie wordt georganiseerd en schrijf je ook in!

Bedrijven

Bedrijven die zich willen inzetten ontvangen de Afvalestafette-Ton met materialen om zelf een opschoonactie te organiseren met collega’s. Na afloop van de actie wordt de ton uitgereikt aan een volgend bedrijf. Zo geven we het stokje door en komt een zwerfafvalvrij Arnhem steeds dichterbij. Bedrijven kunnen ook buiten de actieweek om een opruimactie organiseren. Wil jouw bedrijf de Afvalestafette-ton graag een keer in ontvangst nemen om zelf een opruimactie te organiseren? Neem dan contact met ons op! 

Zwerfafvalpas aanvragen

Ben je enthousiast geworden en wil je de rest van het jaar ook je eigen buurt schoon houden? Vraag dan een zwerfafvalpas aan bij de gemeente. Houders van de pas kunnen, na afloop van de Afvalestafette, bij Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam een grijper en ring in bruikleen krijgen om zelf een opschoonactie te organiseren.

De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de gemeente


Ontdek de natuur