026 702 90 00
17

maart

2023

Arnhemse Leerlingen halen 12 kuub zwerfafval van straat

Van 13 tot en met 17 maart gingen ruim 3000 Arnhemse kinderen en jongeren van basis- en middelbaaronderwijs, BSO’s en KinderWijkTeams de straat op om zwerfafval op te ruimen tijdens de Afvalestafette. Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, maar het is vooral niet goed voor de natuur. Met het organiseren van het evenement willen initiatiefnemers Natuurcentrum Arnhem, KinderWijkTeam en gemeente Arnhem bijdragen aan bewustwording en betrokkenheid die nodig zijn om zwerfafval te verminderen.

Een van de ruim 25 scholen die aan de Afvalestafette meededen was Speciaal Onderwijs Lichtenbeek. Met de yell “Eigenlijk is het héél gewoon, samen houden wij Arnhem schoon!” gingen zij donderdag van start. Waar ze zich het meest over verbaasden? Lisa (11): We vonden zó veel peuken op de grond, dat was écht niet normaal…!” Een leerzaam uitje was het, vond ook juf Monique: “Door mee te doen aan de Afvalestafette kunnen ook deze kinderen op een mooie manier meegenomen worden in het verhaal over duurzaamheid”.

Bijzondere vondsten waren er genoeg. Zo deden kinderen van de Parcivalschool hun meester trots een vol blikje bier cadeau, dat ze uit de bosjes visten en plukte een kinderwijkteam vol afschuw een volle luier uit de berm. Leerlingen van de Heijenoordschool waren minder enthousiast, want “Juf, er ligt hier helemaal niks!” Toen de leerkracht uitlegde dat dat eigenlijk alleen maar goed nieuws was, gingen de kinderen alsnog voldaan naar huis. Mooie inzichten, die precies illustreren waar het bij de Afvalestafette om gaat: goed zorgen voor je omgeving. Want jong geleerd, is oud gedaan.

Eindstand
Uiteindelijk wisten alle deelnemers aan de Afvalestafette 12 kuub zwerfafval van de straat te halen. Arnhem is weer een stuk schoner! Wil jij ook meehelpen aan een schone stad? Doe dan  zaterdag 18 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Kijk voor meer informatie op www.arnhemschoner.nl

 


Ontdek de natuur