026 702 90 00
15

november

2023

Arnhemse leerlingen planten ruim 3000 bomen en struiken tijdens Boomfeestdag

Vandaag hebben 120 leerlingen van Arnhemse basisscholen ruim 3000 bomen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. Zij deden dit op plantlocaties in Schaarsbergen, Sonsbeek en langs de Westervoortsedijk. Wethouder Marco van der Wel en vertegenwoordigers van Natuurcentrum Arnhem plantten ook mee.  

De bovenbouwleerlingen van De Boomhut, Dr. P.C.M. Bosschool en Floriant gingen deze ochtend vol enthousiasme aan de slag. Eerder deze week kregen de kinderen een gastles van Natuurcentrum Arnhem. Tijdens deze les werden kinderen meegenomen in het belang van bomen en biodiversiteit en maakten zij kennis met bijzondere Arnhemse bomen.  

Ook tijdens het planten maakten de leerlingen kennis met allerlei soorten bomen en planten. Naast krentenboompje, vuilboom en hazelaar werden nog bijna twintig andere soorten geplant. 

Een stukje groener voor mens en dier 

Marco van der Wel, wethouder Natuur en Milieu, plantte samen met leerlingen aan de Rolbaan in Schaarsbergen: ‘De leerlingen mogen enorm trots zijn. Dankzij hun harde werk wordt Arnhem weer een stukje groener voor mens en dier. Nieuwe bomen en vooral veel verschillende soorten bomen zorgen ervoor dat we natuur en met name de biodiversiteit in Arnhem verbeteren. Daarom is de Boomfeestdag een initiatief dat we nu en in de toekomst moeten koesteren.’ 

Geert Koning van Natuurcentrum Arnhem: ‘Boomfeestdag is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de natuur in de stad. Het is een feest waar ze veel plezier aan hebben en dat een blijvende herinnering achterlaat. Door een boom te planten, voelen de kinderen zich betrokken bij hun omgeving en maken we samen de stad een beetje groener en gezonder.’ 


Ontdek de natuur