026 702 90 00
11

december

2023

Gratis bomen en struiken

Op Stadsboerderij de Korenmaat kunnen bewoners van de gemeente Arnhem zaterdag 16 december gratis boompjes en struikjes ophalen. De zaailingen worden uitgedeeld door Meer Bomen Nu in samenwerking met gemeente Arnhem, Arnhem Klimaatbestendig en Natuurcentrum Arnhem. Op deze manier kan er sneller vergroend worden in de wijken.

De struiken en boompjes die uitgedeeld worden zijn o.a. kardinaalsmuts, sporkehout, lijsterbes, berk, eik, druikenstekken, esdoors en verschillende bessenstruiken. De struiken hebben allen bloemen in het voorjaar en dragen besjes.

Meer groen in de wijk betekend minder hitte in de zomer en een betere afvoering van het regenwater tijden hevige buien. Een boom of een struik in de tuin geeft verkoeling en zorgt voor eten voor vele vlinders en insecten.

Enthousiast? Meld je dan aan en geef de zaailingen een tweede kans!

Waar komen de boompjes en struikjes vandaan? 

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?

De zaailingen zijn tussen de 50 en 150 cm. Een klein aantal zaailingen past gewoon in de fietstas!

Wees er snel bij, want op = op.

Praktisch

Praktische informatie:

– Er zijn vrijwilligers aanwezig op de locatie
– De plek is goed te bereiken.
– De struiken en boompjes zijn niet zwaar, dus als je kan, kom op de fiets.
– De struikjes en boompjes kunnen tussen 10:00u en 14:00u opgehaald worden.

LET OP – MELD JE AAN!
Wil jij struikjes of boompjes ophalen dan dien je je hier van te voren aan te melden.

TIPS BIJ HET OPHALEN

Om te voorkomen dat de wortels uitdrogen, raden we aan een plastic zak mee te nemen waar je de boompjes en struikjes in kunt vervoeren. De zaailingen zijn tussen de 50cm en 1.40m en zijn niet zwaar. Dus gemakkelijk mee te nemen (ook op de fiets). Je ontvangt ter plekke meer informatie over de bomen en struiken en over de beste manier om ze te planten.


Ontdek de natuur