026 702 90 00
8

november

2023

Groene filmavond met de film ‘Onder het Maaiveld

LET OP: deze activiteit zit vol. Aanmelden kan niet meer. Tot een volgende keer!

Film ‘Onder het maaiveld’
Op woensdag 15 november organiseren Groei & Bloei Arnhem e.o. en Natuurcentrum Arnhem een groene filmavond in Molenplaats Sonsbeek. De film ‘Onder het maaiveld’ wordt vertoond. Deze film maakt het ongeziene gezien, inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Wist je dat er meer levende wezens in één theelepel gezonde grond zitten dan er mensen op aarde zijn? We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren, door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten.

Vooraf genieten van een vegetarische maaltijd
Speciaal voor bezoekers aan de film serveert Molenplaats Sonsbeek deze avond een kleurrijke vegetarische maaltijd, met alles wat groeit en bloeit in een ondergrondse wereld. De maaltijd bestaat uit een heerlijk huisgemaakte pastinaak-wortelsoep met pompoenbrood met truffelboter en als dessert een bieten-pannacotta met worteltaart. De kosten voor het diner bedragen € 17,50 p.p.

LET OP: AANMELDEN VOOR HET DINER KAN NIET MEER (VOL GEBOEKT).

Aanmelden
Je kan je nog aanmelden voor alleen de film (gratis)
, het diner is helaas al volgeboekt. Wees er wel snel bij want ook voor de film zijn nog maar een paar plekken beschikbaar!

Aanmelden kan via info@arnhem.groei.nl met naam, aantal personen en onder vermelding van ‘Film zonder diner’.

De kosten voor het diner dienen vooraf te worden betaald, hierover ontvangt u later apart bericht.

Praktische informatie
Woensdag 15 november
Aanvang diner: 18:30 uur
Aanvang film: 20.00 uur
Locatie: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem

Na afloop van de film kan er gezellig nagepraat worden met een drankje aan de bar.


Ontdek de natuur