026 702 90 00
3

februari

2022

Kom je moestuinieren?

Groente verbouwen in je eigen moestuin op een prachtige plek in het groen en tussen de dieren. Wie wil dat nou niet?! Natuurcentrum Arnhem biedt kinderen uit groep 6 en 7 de mogelijkheid om te tuinieren bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem zuid. Vanaf 12 april tot half september is er iedere dinsdagmiddag tuinles van 15.30 tot 16.45 uur.

Het is nog wat aan de koude kant, maar het voorjaar hangt al in de lucht, vogels zijn druk in de weer en de tuin wordt nu klaargemaakt om er straks groente en bloemen op te kunnen verbouwen.

Vanaf 12 april worden er tuinlessen gegeven. Er wordt dan gezaaid, geplant, geschoffeld, gewied en later natuurlijk geoogst. Tijdens het tuinieren komen we van alles tegen. Bijvoorbeeld kleine diertjes zoals slakken, wormen, vogels en bijtjes. Kinderen krijgen hier tijdens het tuinieren ook uitleg over. Ook maken we soms kleine hapjes van de super verse oogst en plukken we de mooiste boeketjes om mee naar huis te nemen.

In de zomervakantie is de tuin geopend op dinsdagochtend en zijn er altijd vrijwilligers om je te helpen. Het is de bedoeling dat je minimaal 2x in deze periode naar de tuin komt, want alles groeit door en er moet juist dan geoogst worden. Handen uit de mouwen dus! Denk hier goed over na, voordat je besluit je aan te melden.

De kosten voor een seizoen lang tuinieren bedragen € 40,- per persoon. (€ 45.00  inclusief hippe oogsttas) 2 kinderen uit een gezin betalen samen € 60.- Zijn je ouders in het bezit van een Gelrepas dan betaal je de helft (€ 20.00 voor een tuin, € 22.50 met tas). Er zijn 15 tuintjes beschikbaar. Kinderen uit één gezin kunnen samen 1 tuin delen.

Opgeven kan tot en met 31 Maart. Aanmelden voor een tuintje kan via: info@natuurcentrumarnhem.nl

Het tuin-team heeft er zin in: tot in de tuin!


Ontdek de natuur