026 702 90 00
12

februari

2024

Moestuinieren voor kinderen op Stadsboerderij de Korenmaat 

Wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien en op te eten? Natuurcentrum Arnhem biedt kinderen tussen 9-11 jaar de mogelijkheid om een seizoenlang te moestuinieren op Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem Zuid. Vanaf 9 april tot half september vinden er iedere dinsdag inspirerende tuinlessen plaats van 15.30 tot 16.45 uur.  

Onder begeleiding van ervaren tuinmedewerkers krijgt elk kind een mini-moestuintje, terwijl er ook gezamenlijk wordt gewerkt in de grote moestuin. Tijdens de tuinactiviteiten komen diverse onderwerpen aan bod, zoals het zaaien van groenten en bloemen, herkennen van onkruid, onderhoud van de moestuin, oogstmomenten en het bereiden van heerlijke lekkernijen.  

Naast het tuinieren worden er ook kookactiviteiten georganiseerd, waarbij kinderen samen genieten van zelfbedachte recepten. In de pluktuin verzamelen ze aardbeien, bloemen en snoepen ze van bessen, bramen en pruimen. Verse kruiden worden geoogst voor tuinthee en om te drogen. In de Bee & Bee, met bijenkasten, leren ze over de fascinerende wereld van honingbijen en wilde bijen. De kinderen keren vol inspiratie en met een rijke oogst huiswaarts. 

 Wil je graag deelnemen aan dit moestuinavontuur? Wees er dan snel bij, want er is plaats voor slechts 15 kinderen! Voor meer informatie over kosten, tijden en aanmelden, kijk hier. Aanmelden is mogelijk tot 1 april. 


Ontdek de natuur