026 702 90 00
4

september

2019

Natuurcentrum Arnhem lanceert nieuwe huisstijl

Op 4 september lanceerden we, tijdens het oogstfeest op Stadsboerderij de Korenmaat, feestelijk en vol trots ons nieuwe logo en nieuwe huisstijl. Onze organisatie heeft de afgelopen jaren de nodige verandering doorgemaakt. Bij die verandering hoort ook een eigentijdse vormgeving, die beter past bij het Natuurcentrum Arnhem van nu. “Het oude logo vertelt je waar we vandaan komen, het nieuwe logo waar we naar toe willen” aldus directeur Monique Verstraten.

Terug naar de basis

In 2017 ging Natuurcentrum Arnhem van een gemeentelijke organisatie over naar een zelfstandige stichting. Die verandering heeft een grote positieve invloed gehad. We hebben veel nagedacht over welke koers we willen varen. In deze tijd is het meer dan ooit belangrijk om mensen te betrekken bij de natuur en onze ambities liggen dan ook hoog. We besloten terug te gaan naar de basis, te focussen op waar we goed in zijn en van daaruit te groeien. En die basis is en blijft: stadsgenoten verbinden met de natuur; in onze lessen, op onze stadsboerderijen en in de wijk. Want als je je verbonden voelt met de natuur, ontstaat ook de wens om haar te behouden.

We hebben als organisatie een belangrijke boodschap over te brengen over natuur en duurzaamheid. Samen met een enorm bevlogen en creatieve ontwerper, Sharon Geschiere, zijn we aan de slag gegaan om deze boodschap zo goed mogelijk te vertalen naar een nieuwe vormgeving. Net als in de natuur kent onze nieuwe huisstijl geen rechte lijnen en valt er altijd ‘iets te ontdekken. Het logo is handgeschreven en symboliseert de vriendelijke, gastvrije en informele houding die voor ons zo kenmerkend is. De vormen zijn speels en kleurrijk en staan dicht bij de belevingswereld van onze belangrijkste doelgroep: kinderen.

Directeur Monique Verstraten:

“Deze nieuwe huisstijl past echt bij ons en de mensen waar wij ons voor inzetten. Elke keer als ik het nieuwe logo zie word ik weer blij en trots! Het zet aan tot ontdekking en verwondering: ‘Van welk dier zouden die pootjes toch zijn? Zie ik daar nu een vleugel van een Libel?’ en dat is precies waar wij in ons werk iedere dag naar streven. Bovendien kleuren wij ook graag buiten de lijntjes. Door groene initiatieven met elkaar in contact te brengen of creatieve oplossingen te bedenken op vragen van scholen die niet standaard zijn kunnen de mooiste kansen ontstaan! Onze nieuwe uitstraling laat daarmee heel mooi zien waar we voor staan en hoe we samen naar de toekomst kijken.”

Nieuwe website

Ook de website van Natuurcentrum Arnhem heeft een grondige verandering ondergaan. Niet alleen het uiterlijk is aangepast, maar ook de indeling. De websites van onze locaties www.stadsboerderijpresikhaaf.nl en www.stadsboerderijdekorenmaat.nl zijn ondergebracht in één overzichtelijke website www.natuurcentrumarnhem.nl. Hierdoor kunnen we ons verhaal beter vertellen en onze bezoekers nog beter van dienst zijn! Onze bijzondere dank gaat uit naar de specialisten van webbureau Pixel Creation, die het ontwerp prachtig hebben uitgewerkt.

Benieuwd naar onze nieuwe huisstijl? Neem dan snel een kijkje op www.natuurcentrumarnhem.nl of bezoek onze stadsboerderijen. Per maart 2020 zal de nieuwe huisstijl in alle uitingen van Natuurcentrum Arnhem doorgevoerd zijn.


Ontdek de natuur