026 702 90 00
9

april

2020

Nieuw thuis voor onze kleindieren is af!

Weet je nog? In december 2018 startten we een crowdfundingscampagne voor onze Stadsboerderij Presikhaaf om onze kleindieren meer bewegingsvrijheid te kunnen geven. Het enthousiasme onder onze achterban was groot en zowel particulieren als bedrijven besloten ons een (financieel) steuntje in de rug te geven. Super dankbaar waren we dan ook toen we ons streefbedrag van 5000 euro behaalden. Maar daar bleef het niet bij. Supermarkten begonnen een flessenactie, scholen doneerden (een deel van) hun sponsoractie en ook bezoekers deden hun gift in de boerderijwinkel of het spaarvarken op het erf. Blij en opgelucht zetten we afgelopen najaar, na wat vertraging met de vergunning, de eerste schop in de grond.

En ja, zo gebeurde het dat deze week dan écht de laatste hand aan het verblijf gelegd werd. Het is af! Wat zijn we trots dat we dit met zoveel betrokken stadsgenoten hebben kunnen realiseren. En wat hadden we je graag uitgenodigd voor een grote opening, want zo’n heuglijk feit willen we natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk mensen vieren. Helaas zijn onze locaties momenteel gesloten vanwege Coronamaatregelen en kunnen we geen publiek ontvangen. Om je er toch een klein beetje deelgenoot van te maken, delen we graag onderstaande video van het moment waarop de konijnen voor het eerst hun nieuwe thuis betreden. Hopelijk wordt jij er net zo blij van als wij!

Het nieuwe verblijf biedt onderdak aan konijnen van zeldzame Oudhollandse rassen, die er naar hartenlust kunnen springen, rennen, graven, knagen en schuilen. Daarnaast hebben we onze watervogels in de Kleindiervilla ondergebracht. Het duurzame, groene sedumdak draagt bij aan klimaatbeheersing van het pand en biodiversiteit. De afgekoppelde regenpijp zorgt dagelijks voor een heerlijk vers dompelbad in de volière. Naast het onderdak voor de dieren is het nieuwe verblijf ook een ontmoetingsplek waar bezoekers, kinderen en scholen contact kunnen maken met de dieren en leren hoe je er mee om moet gaan.

We hopen je graag snel weer te mogen verwelkomen, zodat je het resultaat met eigen ogen kunt zien. Want wist je dat er naast de bouw van de villa veel meer werkzaamheden hebben plaatsgevonden op Stadsboerderij Presikhaaf? Zo hebben we aan de zijkant van de boerderij een avontuurlijk speelbos aangelegd met zandbak (en in de toekomst een waterspeelplaats), waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Het verplaatsen van de volière en mestvaalt creëerde een overzichtelijk en veilig centrum. Al deze aanpassingen samen hebben een toegankelijk, knus en open erf opgeleverd, met meer groen en meer ruimte voor spelen en beleving.

Kom je snel kijken? Zodra het licht weer op groen gaat stellen we onze deuren feestelijk open voor publiek. We houden je hiervan graag op de hoogte via onze website en Facebookpagina. Hopelijk tot gauw!

 


Ontdek de natuur