026 702 90 00
16

maart

2023

Ook Speciaal Onderwijs doet mee aan Afvalestafette

“Eigenlijk is het héél gewoon, wij houden Arnhem schoon!” Zo klonk de yell van leerlingen van Speciaal Onderwijs Lichtenbeek, die vandaag naar Stadsboerderij Presikhaaf kwamen om zwerfafval te ruimen. Waar ze zich het meest over verbaasden? Lisa (11): “We vonden zó veel peuken op de grond, dat was écht niet normaal…!” Een leerzaam uitje was het, vond ook juf Monique: “Door mee te doen aan de Afvalestafette kunnen ook deze kinderen op een mooie manier meegenomen worden in het verhaal over duurzaamheid”. En het allerleukste van de dag? Dat was toch wel het moment dat alle vuilniszakken op de enorme berg met afval mochten, die zich na 4 dagen Afvalestafette heeft gevormd op de boerderij. Inmiddels maar liefst 9 kuub groot.

Naast Lichtenbeek gingen vandaag nog veel meer scholen, bso’s en KinderWijkTeams op pad voor een schone stad. Met bijzondere vondsten tot gevolg. Zo deden kinderen van Parcivalschool Arnhem hun meester trots een vol blikje bier cadeau, dat ze uit de bosjes raapten.

Toch waren leerlingen van de Heijenoordschool vandaag een beetje teleurgesteld, want “Juf, er ligt hier helemaal niks!” Toen juf Anneloes uitlegde dat dat eigenlijk alleen maar goed nieuws was, gingen de kinderen alsnog voldaan naar huis. Missie geslaagd!
Morgen ronden we de Afvalestafette alweer af en maken we de eindstand bekend. Wil jij ook meehelpen aan een schone stad? Doe dan a.s. zaterdag mee aan de Landelijke Opschoondag!

Ontdek de natuur