026 702 90 00
16

april

2024

Op Expeditie Duurzaamheid met DAS!

Scholen staan voor een belangrijke uitdaging: burgerschap en duurzaamheid structureel opnemen in hun onderwijs. Leerlingen moeten worden voorbereid op een toekomst waarin duurzame keuzes essentieel zijn. Maar hoe doe je dat? En hoe krijg je je team mee? De Pastoor van Arsschool en basisschool Panorama gingen voortvarend aan de slag en volgden met hun team de workshop Expeditie Duurzaamheid van DAS (Duurzame Arnhemse Scholen).

Duurzaamheid in beeld en praktijk

Een centraal onderdeel van de workshop was het verkennen van de persoonlijke betekenis van duurzaamheid. Deelnemers reflecteerden op wat duurzaamheid voor hen betekent en visualiseerden dit met behulp van een ansichtkaart. Vervolgens verkenden ze hoe deze persoonlijke visie op duurzaamheid terug te zien is in hun school.

Ik vond het ontzettend leuk om samen na te denken over waar we naartoe willen,” aldus een enthousiaste leerkracht van basisschool Panorama. “Het was een heldere, inspirerende bijeenkomst. DAS neemt je echt mee in de problematiek en zorgt ervoor dat het er niet ‘bij’ komt.”

Duidelijke presentatie,” beaamt ook een docent van de Pastoor van Arsschool. “IdeeĂ«n opgedaan die morgen al opgepakt kunnen worden.

DAS staat voor Duurzame Arnhemse Scholen. DAS helpt scholen om duurzame onderwerpen op een interessante en leerzame manier in hun lessen op te nemen. Voor de twee scholen was de workshop Expeditie Duurzaamheid alvast een inspirerend begin om samen de eerste stappen te zetten.

Ook aan de slag met Duurzaamheid?

DAS staat klaar met leuke en leerzame lessen over duurzaamheid! De website is nog in ontwikkeling, maar neem alvast een kijkje. En als je meer hulp nodig hebt, staat onze deskundige DAS-coach paraat met tips, advies en praktische ondersteuning.

👉 Kijk op das.natuurcentrumarnhem.nl


Ontdek de natuur