026 702 90 00
4

september

2023

Opening Dutch Food Week in Arnhem

Op 6 oktober wordt de Dutch Food Week geopend in Arnhem, met een grootschalige foodmarkt op de Grote Markt. De markt staat in het teken van gezond en duurzaam voedsel. Voor basisschoolleerkrachten is er een speciale kraam van Jong Leren Eten (JLE): een organisatie die zich inzet voor voedseleducatie in het basisonderwijs. Hier kan je terecht voor informatie en inspiratie over hoe jij gezonde en duurzame voeding op een leuke en leerzame manier aan bod kan laten komen in jouw klas. De foodmarkt is een unieke kans om kennis te maken met de laatste trends op het gebied van voeding en voedseleducatie. Dus, kom op 6 oktober naar Arnhem en laat je inspireren! 

Andere educatie-aanbieders

Naast JLE vind je nog een aantal hele leuke educatie-aanbieders. In de kraam van Smaaklessen kun je terecht voor een kookles, waarin je je eigen regenboogwrap maakt. Deze kookles is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 6 t/m 8.  Iets verderop staat een kraam van de educatieboeren in Gelderland. Zij laten zien hoe leuk het is als je met een klas op excursie gaat naar een educatieboerderij van Boerenwijs. Daar valt heel wat te beleven, te leren en te genieten. De organisatie JOGG laat iedereen bewegen met het spel ENERGIE en biedt Speedy Bites aan. Lekker bewegen en goed eten hangt natuurlijk samen. Hier leer je al spelenderwijs hoe dat zit.

Kortom, voor kinderen, gezinnen en schoolklassen is er van alles te beleven en natuurlijk te proeven! Tot ziens op 6 oktober!


Ontdek de natuur