026 702 90 00
17

april

2021

Kom gratis bloemzaden halen!

Wil jij de bij helpen aan eten? Op de nationale zaaidag (22 april) geven wij gratis bloemzaadzakjes weg met zaden van bloemen waar de bij dol op is! Kom een vrolijk zakje van Zaai een Zaadje uitzoeken, zaai de zaden in je buurt, in een pot op je balkon of in de tuin en maak de bij blij!

 

Helaas is het broodnodig dat we de bij helpen:

Bijen hebben behoefte aan veel verschillende soorten bloemen, die (uiteraard), onbespoten/gifvrij of biologisch zijn. Zo eten ze graag nectar en stuifmeel van de bloemen van fruitbomen en -planten, maar ook van bijvoorbeeld Boterbloemen, Brand- en Dovenetels, Distelachtigen en Paardenbloemen. Helaas worden deze planten maar al te vaak gezien als onkruid en bestreden. Dit is funest voor de bij!

Zoals je leest wordt de bij blij van een zeer gevarieerd dieet. Naast de gratis zakjes zijn er in de boerderijwinkels  daarom ook BLIJE BIJEN ZADEN te koop (1,50 euro per zakje).

Het zakje BLIJE BIJEN ZADEN bevat biologische zaden uit de tuinen van Stadsboerderij de Korenmaat, met o.a.: Afrikaantjes, Engelwortel, Kievitsboon, Luzerne, Radijszaad, Goudsbloemen Bietenzaad, Kamille, Bosaardbeitjes en nog veel meer. Deze zadenmix is geschikt voor elke tuin, balkon of buurtberm en…. BIJzonder lekker voor de bij!

Kom je zaden halen? De boerderijwinkels zijn open van 11:00 -13:00 uur (maandag en zondag gesloten).

Zaai mee en breng de wilde bloemen en de bij terug in de stad!

 

 

 


Ontdek de natuur