026 702 90 00

Mooi Voedsel Natuurlijk

Je eigen voedsel verbouwen, verzorgen, oogsten, delen, bereiden en opeten… Natuurcentrum Arnhem ontwikkelde de pilot Mooi Voedsel Natuurlijk met een lesprogramma voor basisscholen, in een fijne samenwerking met Stadslandbouw Mooieweg en Voedselbank Arnhem. Leerlingen van basisschool De Horizon ervaren met vijf lessen wat het is om je eigen groente te telen, te onderhouden en er zelf mee te koken!

Bij Stadslandbouw Mooieweg bewerken de kinderen de aarde, wieden het onkruid en dragen zorg voor de groenten die ze hebben gezaaid of gepoot. Ondertussen leren ze spelenderwijs over wat planten nodig hebben om te groeien, en voor ons gezond voedsel is. Ze leren wat een gezonde bodem is, vol van leven. En ze ervaren, dat er zoveel groente en fruit groeit dat het gedeeld kan worden. In dit geval met de Voedselbank in Arnhem zuid, waar eten wordt uitgereikt aan mensen die dit niet kunnen betalen. Een bezoek aan de Voedselbank leert de kinderen waarom dit fijn én nodig is.

Ter afsluiting van het project wordt het mooie voedsel natuurlijk uitgebreid gevierd! Samen met een echte kok wordt er geoogst, gekookt en… gesmuld!

Meer weten?: mail of bel geert.koning@natuurcentrumarnhem.nl, 026- 702 9016.


Ontdek de natuur