026 702 90 00

Mooi Voedsel Natuurlijk

In samenwerking met Stadslandbouw Mooieweg, Stadstuin Kweekland en Voedselbank Arnhem heeft Natuurcentrum Arnhem een bijzonder lesprogramma ontwikkelt onder de naam Mooi Voedsel Natuurlijk.  In 5 lessen ervaren kinderen van verschillende Arnhemse basisscholen van alles over gezond voedsel: je eigen voedsel verbouwen, moestuinieren, delen, bereiden én natuurlijk opeten…Tegelijkertijd horen én leren ze over het thema ‘Armoede’.
Na een inleidende les op school gaan de kinderen bij Stadslandbouw Mooieweg en Stadstuin Kweekland daadwerkelijk met de handen in de aarde: ze bewerken het land, wieden onkruid en dragen zorg voor wat er gezaaid en gepoot is. Ze ontdekken niet alleen hoe groente en fruit groeit en hoe het smaakt, maar ook hoe mooi het is om het te delen. De oogst wordt namelijk wekelijks gedeeld met de Voedselbank. Onderdeel van het lesprogramma is natuurlijk ook een bezoek aan Voedselbank Arnhem, waar kinderen in gesprek gaan over armoede en waarom het fijn én nodig is om voedsel te delen.
Ter afsluiting van het project wordt het mooie voedsel natuurlijk uitgebreid gevierd! Samen met een echte kok wordt er geoogst, gekookt en… gesmuld! Dit jaar doen er 130 kinderen van 6 scholen aan het project mee.

Meer weten?: mail of bel geert.koning@natuurcentrumarnhem.nl, 026- 702 9016.


Ontdek de natuur