026 702 90 00
31

oktober

2021

Paddenstoelenexcursie

Nu de kastanjes en beukennootjes overal te vinden zijn en de bladeren verkleuren, is het weer tijd voor de paddenstoelenexcursie.

Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek organiseert ook dit jaar weer de leukste paddenstoelenexcursie van Arnhem. Samen met Jeroen de boswachter gaan we het mooiste park van Nederland in, namelijk Park Sonsbeek.

Tijdens de paddenstoelenexcursie hoor je meer over het park in herfstrust en gaan we op jacht naar bijzondere bloemen van het schimmelrijk; de paddenstoel. Paddenstoelen zijn overal aanwezig, soms duidelijk zichtbaar maar vaak verscholen in het bos. Elke paddenstoel heeft een verhaal, die verhalen samen laten je de natuur beter begrijpen.

  • Hoe praten ze met elkaar?
  • Werken ze samen met bomen?
  • Kun je een zwavelzwam eten?

De antwoorden op deze vragen zullen je verwonderen over de bijzondere wereld van de schimmels in Park Sonsbeek. Wie weet komt er zelfs nog een echte kabouter voorbij!

Deze activiteit start om 14:00 uur bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, (Zijpendaalseweg 24A) en duurt 1,5 uur. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin en is gratis. Na afloop kun je lekker ontspannen en genieten van een hapje en drankje bij restaurant van A Beautiful Mess!

Meedoen? Meld je dan aan via onderstaand activiteitenformulier.

 

 


Kom je ook?

 Wanneer
31-10-2021 14:00 uur t/m 15:30 uur

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a

 Leeftijd
Vanaf 7 jaar

Ontdek de natuur