026 702 90 00
11

april

2024

16 mei: Groen Arnhem LIVE over Andere Arnhemmers

We delen onze stad met duizenden ‘Andere Arnhemmers’. Van vleermuizen tot dassen en van varens tot wilde orchideeën: de biodiversiteit in Arnhem is verrassend groot. Op donderdag 16 mei, in aanloop naar Wereld Biodiversiteitsdag, zoemt Groen Arnhem LIVE in op de natuur in onze stad.

Programma
Bioloog en tv-presentator Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om tijdens de Corona-pandemie zijn eigen leefomgeving met heel andere ogen te bekijken. In zijn lezing, vol anekdotes en prachtige foto’s, vertelt hij over hoe hij op avontuur ging in zijn tuin en maar liefst 1000 soorten ontdekte. Daar zat zelfs een nieuw soort voor Nederland bij!

Stadsecoloog Ineke Wesseling belicht de stand van zaken in Arnhem. Is er zicht op de kwaliteit van de natuur? En wat kunnen we doen om de biodiversiteit te verhogen?

Tijdens het afsluitende zaalgesprek gaan we in op praktische tips en inspirerende voorbeelden.

Praktische informatie 
Donderdag 16 mei
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A       
19:30 uur: inloop met koffie/ thee        
20:00 uur: start programma       
21:30 uur: borrel       
Entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld    
Aanmelden verplicht via dit formulier op deze website.

Groen Arnhem LIVE  
Groen Arnhem LIVE is de programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een toekomstbestendige stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.   


Ontdek de natuur