026 702 90 00
21

maart

2023

Groen Arnhem LIVE over afvalwater

De waterkwaliteit staat in ons land zwaar onder druk. Dagelijks produceren we grote hoeveelheden afvalwater. Denk aan rioolwater, maar ook afvalwater uit bijvoorbeeld de industriële sector. Wat betekent dit voor het milieu en voor onszelf? Tijdens de tweede editie van de programmareeks Groen Arnhem LIVE, donderdagavond 30 maart, gaan we met deskundigen en met elkaar in gesprek over afvalwater, de ontwikkelingen op dit gebied en wat we samen kunnen doen voor een meer duurzame en gezonde stad.

Groen Arnhem LIVE
In de programmareeks Groen Arnhem LIVE komen thema’s rondom natuur en duurzaamheid aan bod. Per avond staat steeds een ander actueel thema centraal, maar wel met éénzelfde doel; wat kunnen we samen doen om de groene ambities van onze stad te realiseren? Groen Arnhem LIVE is een initiatief van Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem. De bijeenkomsten worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Sprekers

Hoofdsprekers van de editie over afvalwater zijn Erik Laurentzen (senior beheerder riolering en water van de gemeente Arnhem) en Antoinet Looman (heemraad bij Waterschap Rijn en IJssel). Beide sprekers gaan vanuit hun eigen specialisme in op de verborgen wereld van ons afvalwater, het belang van schoon water en de duurzame kansen en oplossingen voor afvalwaterbeheer in de toekomst.

Praat mee

Na de presentaties is er ruimte voor vragen en discussie. Praat 30 maart tijdens Groen Arnhem LIVE mee over ons afvalwater, onze eigen verantwoordelijkheid en handelingsperspectieven. Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel aan de bar van Molenplaats Sonsbeek. Je kunt je gratis aanmelden voor deze bijeenkomst via het formulier op de website van Natuurcentrum Arnhem: www.natuurcentrumarnhem.nl/activiteiten

Programma
Donderdag 30 maart
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A
19:30 uur: inloop met koffie/ thee
20:00 uur: start programma
21:30 uur: borrel
Entree gratis
Aanmelden verplicht via deze website


Ontdek de natuur