026 702 90 00
20

juli

2023

zondag 10 september Open Momumentendag

Op zondag 10 september doet bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek weer mee aan de Open Monumentendagen. Onze enthousiaste vrijwilligers vertellen je graag alles over de historie van de Witte Watermolen, Park Sonsbeek, de IJskelder en de Belvédère toren.

Het thema van de Open Monumentendag van dit jaar is “levend erfgoed”. Wat als onze monumenten daadwerkelijk konden praten?
Wat zouden ze ons dan vertellen over de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de muren? Welke bijzondere of nu nog steeds bekende personen leefden en werkten er? Onze gidsen vertellen je er alles over en ontvangen je graag!

De Witte Watermolen, de Belvédère toren en de IJskelder zijn te bezoeken tussen 11:00-16 uur. Om 11:00 uur of om 13:00 uur kan je mee met een gidswandeling door Park Sonsbeek.

Dit jaar wordt er bovendien een bijzondere lezing gegeven in het bezoekerscentrum. Historicus Jan Willem Tellegen, die zijn jeugd doorbracht in Arnhem, geeft een lezing over zijn oud-oudoom Jan Willem Tellegen (1859-1921), directeur Gemeentewerken in Arnhem, vervolgens ambtenaar en burgemeester in Amsterdam. De lezing gaat over de persoon J.W.C. Tellegen tegen de achtergrond van de snelle ruimtelijke ontwikkeling van Nederland eind negentiende en begin twintigste eeuw, zijn betekenis voor Arnhem en Amsterdam.

De lezing wordt gegeven in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek om 15:00 uur.

De lezing is gratis, evenals de andere activiteiten van Open Monumentendag. Alle activiteiten zijn te vinden op onze website. Voor sommige activiteiten is een beperkt aantal plekken beschikbaar en is opgeven (via de website) verplicht.

Kom je vooraf of na afloop genieten van een hapje of drankje in ons bezoekerscentrum? We zien je graag op zondag 10 september!

LET OP: deze dag is er een wielerwedstrijd (Simac Ladies Tour) langs de Zypendaalseweg. Onze locatie is daarom moeilijk bereikbaar (met de auto). Kom dus met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets en neem de tijd. Is nog lekker duurzaam ook!


Ontdek de natuur